Skip to content

Cum se face mozaicul ceramic

6 mai 2012
Modele de mozaic ceramic

Modele de mozaic ceramic

Fundatia Dezvoltarea Popoarelor investe 827.000 de lei intr-o fabrica de mozaic ceramic, dintre care 95% din fonduri europene – Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de interventie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”. Suma este alocata pentru primele patru luni de functionare, in jur de jumatate fiind pentru utilaje italiene de ultima generatie.

Fabrica este amplasata in zona Popesti Leordeni, la sud-est de Bucuresti, intr-un spatiu inchiriat de la Menatwork. Aceasta are o suprafata de circa 300 de metri patrati.

Capacitatea de productie este de 4.500 de metri patrati/ luna. Mozaicurile pot fi de serie si concepte premium, facute pe comanda, in colaborare cu designeri specializati.

In prezent, fabrica este in faza de testare a liniei de productie, care se va finaliza in cateva saptamani. Dupa aceasta perioada, vor incepe realizarea de placi de mozaic in serie. De asemenea, ei discuta cu marii retaileri din constructii pentru a comercializa placile de mozaic.

In planul de dezvoltare al intreprinderii, pana la finalul lui 2013, este prevazuta o cifra de afaceri de aproximativ 1,25 de milioane de lei, la o productie medie lunara de 1.800 metri patrati.

Fabrica are la baza conceptul de intreprindere sociala, astfel ca angajatii sunt circa 12 tineri cu probleme de integrare sociala si care au trait in institutii de protectie sociala. In aproximativ o luna, Fundatia intentioneaza sa obtina statutul de unitate protejata, care beneficiaza de sprijinul Legii 448/ 2006.

Masina de taiat gresia si faianta

Masina de taiat gresia si faianta

Montarea mozaicului

Montarea mozaicului

Utilaj de lipire a bucatilor ceramice

Utilaj de lipire a bucatilor ceramice

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: