Skip to content

Dent Estet îşi propune să aibă, anual, între 240 şi 300 de cursanţi la şcoala de management medical

23 August 2013
Dent Estet+scoala de management 1

Sursa: Dent Estet

Dent Estet a anunţat la începutul acestei săptămâni că din toamnă îşi extinde portofoliul de servicii cu o şcoală de entry şi middle management pentru personalul non-medical din cabinetele și clinicile dentare. Grupul de clinici dentare estimează că aproape 30% dintre cabinetele stomatologice din România dispun de management specializat.

Alte detalii despre acest program mi-a dat Catrinel Hagivreta, Executive Manager-ul Dent Estet.

Prima serie de cursuri are ca specializare Dental Office Management-ul, un concept american adus în premieră în România de către Dent Estet, conform comunicatului de presă.

Clienţii vizaţi de această şcoală sunt proaspeţii absolvenţi de facultate care îşi doresc o funcţie de management administrativ în clinicile private şi cei care deja sunt angajaţi în servicii medicale şi vor o specializare în domeniu.

Ne propunem să avem anual până la 12 serii de cursanţi, fiecare serie având între 20 şi 25 de participanţi. Cursurile unei serii se vor întinde pe o perioadă de două luni de zile. Prin această şcoală ne adresăm personalului non-medical, prin urmare avem în vedere absolvenţi de studii superioare care îşi doresc o poziţie de management într-un cabinet sau clinică dentară privată, indiferent de profilul universităţii absolvite. Obiectivul pe termen lung al proiectului este introducerea poziţiei de Dental Office Manager în nomenclatorul de meserii. Costurile (n.m. – preţul cursurilor) sunt aliniate nivelului pieţei de training”, spune pentru abotezatu.com Catrinel Hagivreta.

Printre tipurile de cursuri vor fi comunicare, customer care, marketing, vânzări, achiziţii, finanţe şi resurse umane. Acestea vizează modul în care să se îmbunătăţească serviciile unei clinici în funcţie de factori precum concurenţa, politica internă, pregătirea personalului, eficienţa timpului şi a spaţiului utilizat, publicul ţintă etc. Cursurile vor fi susţinute de manageri medicali din ţară şi din afara graniţelor.

În România, vorbim de peste 12.000 de cabinete dentare, cele mai multe dintre ele administrate de același personal/ medic care asigură și serviciile medicale și care, în cele mai multe dintre cazuri, nu are nici timpul și nici expertiza necesare derulării acestor activități. Astfel, doar 2 din 7 cabinete și clinici dentare dispun de management dedicat și pregătit„, a menţionat Catrinel Hagivreta, în comunicatul de presă.

Dent Estet+scoala de management 2

Sursa: Dent Estet

Pentru a acest an, Dent Estet își menține estimarea de creștere cu cel puțin 20% a cifrei de afaceri, până la o valoare de aproximativ 3,4 milioane de euro. În prima jumătate a acestui an, veniturile acestui grup au urcat cu circa 35% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, fiind de 1,75 de milioane de euro. Evoluția afacerilor Dent Estet se datorează extinderii portofoliului de servicii și deschiderii primei clinici stomatologice pentru adolescenți din Europa (n.m. – în toamna anului trecut).

La nouă luni de la deschiderea Dent Estet 4 Teens, concept în premieră pe piața de servicii stomatologice din România, dar și din Europa, clinica numără 1.500 de pacienți și are un grad de ocupare de 70%, ceea ce confirmă, o dată în plus, faptul că adolescenții reprezintă o nișă de clienți care au nevoie de servicii adaptate. Rezultatele de până acum ne îndreptățesc să credem că ne vom depăși targeturile propuse pentru primul an de funcționare, respectiv 700.000 de euro cifră de afaceri și 2.000 de pacienți”, a spus dr. Oana Taban, CEO-ul Dent Estet, în acelaşi comunicat de presă.

Conform reprezentanţilor grupului, Dent Estet este lider de piaţa în domeniul serviciilor medicale stomatologice. Apărut acum 14 ani, grupul are cinci clinici dentare, 25 de unităţi dentare (la nivelul întregii ţări, are parteneriate cu două clinici, una din Iaşi şi alta din Timişoara), aproximativ 100 de specialiști și 44 de medici.

Notă: Din primăvara anului trecut, urmez un tratament plătit de Dent Estet, dar acest articol nu este sponsorizat şi nu a fost iniţiat de reţeaua de clinici dentare, ci este un demers jurnalistic propriu, în concordanţă cu tema blog-ului. Acesta este primul articol pe care-l scriu despre Dent Estet, şi nu doar de când urmez tratamentul.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: