Skip to content

Mai sunt trei săptămâni de înscriere la Creative Business Cup Romania

9 Septembrie 2013
Creative Business Cup+Romania+2013

Câștigătorii CBC 2012

Creative Business Cup Romania este o competiție dedicată afacerilor din industriile creative, asociată uneia similare de la nivel global. Participare se face prin depunerea unui plan de afaceri, iar premiul constă în participarea la competiția internațională.  

La CBCR pot participa cetățenii români, cu vârsta de peste 18 ani și experiență în industriile creative. Acestea din urmă sunt considerate design-ul, arhitectura, producția de conținut (de exemplu, jocurile video), publicitatea, editurile și presa, muzica, filmul și video-ul, art and crafts, radio și TV, parcurile de distracții și scene live, gastronomie și activități pentru timpul liber.

Cei care se înscriu pot fi o singură persoană sau un grup care formează o echipă de management. Cel puțin unul dintre membrii echipei de management trebuie să aibă experiență sau să cunoască una dintre industriile creative, iar celelalte persoane pot avea orice alt profil profesional.

Pentru a participa la concurs, creativii pot trimite un plan de afaceri până pe 1 octombrie 2013, la adresa de email creativebusinesscupro@gmail.com.

Planul de business trebuie creat în jurul unei idei originale, pentru care se pot înregistra drepturile și care are un puternic potențial de piață. Acest plan nu trebuie să depășească zece pagini, trebuie să fie redactat în limba engleză și să nu aibă anexe.

Ca să participe la concurs, valoarea capitalului extern investit în compania participantă nu trebuie să depășească 500.000 de dolari.

Este a doua oară când se organizează acest concurs în România, după ediția de anul trecut, iar tipul de premiu este același – participarea la finala internațională Creative Business Cup de la Copenhaga (Danemarca) care va avea loc între 18 noiembrie și 20 noiembrie 2013, acoperind cheltuielile de deplasare (avion, hotel). Premiile la nivel global sunt în valoare de 95.000 de dolari (50.000 de dolari – locul I, 30.000 de dolari – locul II și 15.000 de dolari pentru locul III). 

CBC a fost organizat pentru prima oară în Danemarca, acum trei ani. Competiția este compusă din competiții naționale și o finală internațională la Copenhaga, desfășurată în timpul Global Entrepreneurship Week (GEW), Săptămâna Globala a Antreprenoriatului. La finala internațională concurează câștigătorii naționali din fiecare țară. La finala de anul trecut au participat 17 țări, iar în acest an sunt anunțate 40 de țări. Organizațiile care susțin CBC sunt Ministerul Danez al Afacerilor și Centrul pentru Economia culturală experiențială – Experience Economy (CKO).

Sursa foto: Center for Cultural and Experience Economy
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: