Skip to content

Shoebox – Până pe 13 decembrie se strâng cutiile cu cadouri pentru copii

8 decembrie 2013

Shoebox

Vineri, 13 decembrie 2013, este ultima zi în care puteţi duce cutiile cu cadouri la centrele de colectare Shoebox.ro. Aceste cutii trebuie să fie cele de pantofi, care sunt ornate şi în care aţi pus lucruri necesare copiilor cu vârste între 2 şi 18 ani.

Valentin Vesa şi soţia sa, plus câţiva prieteni au început, în 2007, Proiectul ShoeBox, ca să-l înveţe pe baiatul lor să împartă din jucăriile şi hăinuţele lui cu copiii săraci din bloc, care nu aveau ce avea el.

Proiectul ShoeBox reprezintă o încercare minusculă de a face lumea un loc mai frumos. În fiecare an, în preajma sărbatorilor de Crăciun, vrem să punem un zambet pe feţele atâtor şi atâtor copii sărmani din oraşele în care locuim„, scrie Valentin pe site.

Cum?

O cutie goală de pantofi, corpul şi capacul, o înveleşti în hârtie de împachetat cadouri. Apoi, poţi să pui în ea unele dintre următoarele articole:

  • dulciuri (ex.ciocolată, biscuiţi, napolitane), dar NU perisabile, precum banane, portocale, iaurt etc;
  • articole şcolare: caiete de scris, creioane colorate, ghiozdan, penaretc;
  • jucării, potrivite pentru vârsta şi sexul copilului;
  • produse de igienă personală: perie şi pastă de dinţi, săpun, şampon, gel de duş, absorbante etc;
  • o felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia de la tine; poţi pune datele tale de contact şi să păstrezi legătura;
  • articole de îmbrăcăminte: fular, căciulă, ciorapi groşi, mănuşi sau orice altceva de acest fel; pot fi noi sau purtate, dar să arate bine, să nu fie rupte, pătate sau deteriorate;
  • orice alt cadou de care ştiţi că s-ar bucura copiii voştri sau de care v-aţi fi bucurat voi dacă erati în locul lor.

Cei de la Shoebox sugerează şi o lumânare parfumată care să le amintească acelor copii de mireasma Crăciunului, însă fără chibrituri. Lumânarea trebuie să fie simpatica şi practică, deoarece mulţi dintre copiii NU au nici măcar curent electric.

Cu această cutie mergeţi la centrele Shoebox, unde vor fi lipite capacele pe cutii şi puse etichetele speciale cu vârsta şi sexul copilului pentru care au fost pregătite.

Centrele Shoebox diferă ca număr şi poziţie, în fiecare an. În acest an sunt 48 de oraşe din România şi 11 în străinătate (Anglia, Belgia, Cehia, Franţa, Germania şi Slovacia).

Experienţa ShoeBox este pentru mine o lecţie de viaţă, repetitivă, consecventă şi indubitabilă, că românii sunt minunaţi! (…) Am ajuns să gândesc acum că, dacă nu dau celui de lângă mine, ajung să fiu sărac cu buzunarele pline de bani şi acru cu cămara plină de miere. Dar din dar se face raiul, spune zicala, şi eu zic, cutie din cutie se schimbă realitatea unui copil sărman, în prag de Crăciun„, detaliază Valentin pe blog.

Reclame
One Comment leave one →
  1. 11 decembrie 2013 02:47

    Deosebit acest punct de vedere, ma bucur ca l-am remarcat si citit. Felicitari pentru acest problema distinct ce contine nevoie de curtoazie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: