Skip to content

Încă o lună: Start-up-urile din tehnologie se pot înscrie la o competiție globală

1 iunie 2014

IoT_logo_Cisco Antreprenorii români care dezvoltă aplicații și tehnologii de tip Internetul Lucrurilor se pot înscrie, până la 1 iulie, la competiția „Internet of Things Innovation Grand Challenge”, organizată de Cisco. Această competiție are premii în valoare de 250.000 de dolari, fiind deschisă antreprenorilor din întreaga lume. În plus, Cisco Investments a anunțat că suplimentează cu 150 de milioane de dolari fondul global alocat start-up-urilor.

Cisco a lansat competiția globală „Internet of Things Grand Challenge” pe 21 aprilie, dată de la care antreprenorii pot să-și trimită cererile de înscriere. Perioada de înscriere se va încheia pe 1 iulie.

Prin această competiție, Cisco își propune să identifice, să promoveze și să susțină adoptarea de tehnologii și produse care vor contribui la evoluția Internetului Lucrurilor, conform unui comunicat de presă al companiei. În plus, aceste tehnologii și produse trebuie să fie dezvoltate de start-up-uri.

Mai exact, prin intermediul „Internet of Things Innovation Grand Challenge”, Cisco își propune să susțină viitoarea generație de antreprenori și start-up-uri care dezvoltă aplicații și tehnologii din domeniul managementului, analitic sau al conectivității, potrivit aceluiași comunicat de presă.

Cum se fac înscrierile?

Înscrierile se fac pe site-ul www.cisco.com/go/iotchallenge, conform comunicatului de presă.

Cererile de înscriere pot fi formulate doar în limba engleză.

De asemenea, antreprenorii trebuie să aibă o aplicație pentru una dintre următoarele cinci categorii:

 • activare,
 • analiză,
 • management,
 • networking,
 • lucruri.

În plus, pe site-ul competiției se menționează că aplicația trebuie să conecteze mai multe industrii diferite, respectiv următoarele:

 • educație,
 • energie,
 • sănătate,
 • producție,
 • petrol și gaze,
 • orașe inteligente,
 • sport și divertisment,
 • transport.

Premiile

Prima etapă a jurizării, semifinala, va avea loc în luna iulie. Atunci vor fi alese 19 idei, dintre care 18 idei vor fi selectate de către un juriu din Cisco și una de către public.

În finală, dintre cele 19 idei vor fi păstrate șase, dintre care vor fi aleși trei mai câștigători.

Cei trei mari câștigători vor fie anunțați în cadrul Forumului Mondial pentru Internetul Lucrurilor, care va avea loc la Chicago, între 14 și 16 octombrie.

Premiile pentru cei trei finaliști însumează 250.000 de dolari, care vor putea fi folosiți pentru a porni sau a extinde afacerile care vor contribui la evoluția industriei Internetului Tuturor Lucrurilor, se menționează în comunicatul de presă.

Mai exact, premiul întâi va primi 150.000 de dolari, cel de-al doilea 75.000 de dolari, iar al treilea 25.000 de dolari.

Pe lângă premiul în bani, Cisco va oferi câștigătorilor mentoring, traininguri și acces la experții în afaceri din cadrul Cisco și al altor organizații.

Totodată, finaliștii vor beneficia de suport în dezvoltarea și testarea de tehnologii, precum și în atragerea de investiții și parteneriate pentru proiectele lor.

Finanțări suplimentare

Cisco Investments, divizia de investiții cu capital de risc a Cisco, a anunțat suplimentarea cu 150 de milioane de euro a fondurilor alocate start-up-urilor din întreaga lumea pentru următorii trei ani, se mai scrie în comunicatul de presă.

Suplimentarea fondurilor are drept scop susținerea inovației în domeniul Internetului Lucrurilor.

Noul fond completează portofoliul de 2 miliarde de dolari al Cisco Investments, potrivit comunicatului de presă.

Acest portofoliu este centrat pe teme de interes pentru accelerarea dezvoltării tehnologiilor revoluționare.

În acest caz, tehnologiile revoluționare includ Big Data și tehnologiile analitice, Internetul Lucrurilor, mobilitatea conectată, stocarea, siliconul, ecosistemul de tehnologii pentru conținut și inovațiile din India, se menționează în comunicatul de presă.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: