Skip to content

Soluție pentru ajustarea cheltuielilor și a investiției: Profi a inaugurat un magazin a cărui suprafață depinde de venituri

12 iunie 2014
Sursa foto: Profi

Sursa foto: Profi

Retailerul Profi a deschis un magazin căruia îi poate fi modificată suprafața în funcție de vânzări, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Profi a inaugurat, pe 11 iunie, la Sighișoara, primul magazin modular din sud-estul Europei, conform unui comunicat de presă al retailerului.

Acest magazin are o suprafață totală de 327 de metri pătrați, cu o sală de vânzări de 200 mp. Unitatea este amplasată pe strada Rozelor din Sighișoara, pe locul unei foste piețe de cartier.

„Noutatea este că această tehnologie ne permite nu doar să construim magazine aproape oriunde, ci și să le mărim sau să le micșorăm în funcție de nevoi într-un timp foarte scurt”, a menționat Pawel Musial, directorul general al Profi Rom Food.

Astfel, un magazin amplasat într-o zonă unde numărul clienților devine insuficient pentru operare profitabilă la mărimea actuală, respectiv în funcție de vânzări, nu va mai trebui închis, ci redimensionat în concordanță cu puterea de cumpărare a zonei.

Un magazin modular se construiește de la zero în două până la patru săptămâni, ceea ce îl face deosebit de atractiv și din perspectiva chiriilor ridicate care trebuie plătite oricum chiar din momentul preluării terenurilor”, a precizat Gaetan Pacton, directorul de dezvoltare al magazinelor Profi.

Profi anticipează că noul concept se va extinde, atât în cadrul propriei rețele din țară, cât și în rețelele altor retaileri din România și din străinătate.

Profi are 227 de magazine și peste 5500 de angajați, țintind să ajungă la aproximativ 400 de magazine în următorii ani.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: