Skip to content

Retailer-ul Profi a accesat bani europeni pentru a pregăti circa 450 de lucrători în comerţ

18 iulie 2014

Profi, lucrator comercial, magazinProfi a început, în această săptămână, cursurile gratuite de lucrător în comerţ, pentru femei. Principalele condiţii de participare sunt ca acestea să aibă minimim 10 clase şi să fie în căutarea unui loc de muncă. Pentru finanţarea acestor cursuri retailer-ul a accesat fonduri europene.

Retailer-ul Profi organizează, în parteneriat cu Asociaţia pentru Promovarea Femeii din Romania (APFR), cursuri de calificare în meseria de „lucrător în comerţ„, conform unui comunicat de presă al retailer-ului.

La aceste cursuri sunt disponibile aproximativ 450 de locuri.

La cursuri se pot înscrie femeile care au absolvit minimum 10 clase şi sunt în căutarea unui loc de muncă sau care doresc să se califice în comerţ.

Aceste cursuri au început în această săptămână şi vor continua până în octombrie 2015.

Cursul pentru „lucrător în comerţ” are o durată de 9 săptămâni, dintre care trei săptămâni sunt dedicate pregătirii teoretice, iar restul practicii din magazine.

În plus, acest curs va ţine 8 ore pe zi, desfăşurându-se de luni până vineri.

Modulele de curs vor fi organizate în următoarele oraşe: Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Piteşti, Timişoara şi Sibiu.

Participantele nu plătesc cursurile şi primesc o subvenţie de 1.250 de lei la absolvire.

De asemenea, persoanele venite din alte localităţi primesc gratuit cazare şi masă, precum şi decontarea transportului în weekend.

Pregatirea o efectuează 8 traineri de la Profi.

Absolventele primesc o diplomă de calificare recunoscută de Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC).

Persoanele care doresc să se înscrie pot trimite un CV prin email la adresa programcalificare@profi.ro, cu menţiunea „Program calificare„, precizând şi oraşul unde doresc să urmeze cursul.

Aceste cursuri sunt organizate în cadrul proiectului intitulat „Centrul de Excelenţă în Promovarea Femeii pe poziţii calificate şi înalt calificate în Sectorul Comercial”.

Proiectel este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 (POS DRU), Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.3 „Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”.

Valoarea cofinanţării din fonduri europene este de circa 13,56 de milioane de lei, potrivit unei liste de contracte publicate de Organismul Intermediar Regional pentru POS DRU – Regiunea Vest.

În paralel cu aceste cursuri de lucrător comercial, APFR va oferi cursuri de specializare, în Timişoara, pentru meseria de director de magazin.

În prezent, Profi are 231 de magazine şi peste 5500 de angajaţi.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: