Skip to content

Trei noi brokeri, în iulie 2014: Prin intermediul cui vă mai puteţi asigura casa sau maşina

5 August 2014

brokeri de asigurari_Registrul_ASF RomaniaDin luna iulie, trei noi brokeri de asigurări și-au început activitatea, conform unor decizii ale Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Una dintre acestea este înregistrată în Capitală.

Următoarele decizii privind autorizarea funcţionării ca broker de asigurare, emise de ASF, au fost publicate în Monitorul Oficial, și au intrat în vigoare la data publicării:

  • Decizia nr. 676/2014 privind autorizarea funcţionării ca broker de asigurare a Societăţii NETGROUP INSURANCE REINSURANCE BROKER – SRL; în vigoare de la data de 4 iulie 2014, când a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 501;
  • Decizia nr. 693/2014 privind autorizarea funcţionării ca broker de asigurare a Societăţii ADLER BROKER ASIGURARE-REASIGURARE – SRL; în vigoare de la 10 iulie 2014, când a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 517;
  • Decizia nr. 743/2014 privind autorizarea funcţionării ca broker de asigurare a Societăţii ALEDA BROKER DE ASIGURARE-REASIGURARE – SRL; în vigoare de la 21 iulie 2014, când a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 540.

Netgroup are sediul social în municipiul Bucureşti, sectorul 2, str. C.A. Rosetti, nr. 17, Regus Rosetti City Centre, et. 1, Biroul 105 Campus 05. Această societate a fost înregistrată în Registrul Comerţului, la data de 14 mai 2014.

Adler are sediul social în judeţul Covasna, satul Sita Buzăului, comuna Sita Buzăului, nr. 232, camera 3. Această firmă a fost înființată pe 18 aprilie 2014, la Registrul Comerțului.

Aleda are sediul social în municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, strada Mihai Românul, nr. 47 B. Societatea există la Registrul Comerţului din 28 februarie 2014.

De la care dată și-au început activitatea

Adler, Aleda și Netgroup au dreptul de a practica activitatea de broker de asigurare începând cu data înregistrării în Registrul brokerilor de asigurare.

În Registrul brokerilor de asigurare, datele de înmatriculare ale celor trei brokeri menționați sunt următoarele:

  • 30 iunie pentru Netgroup;
  • 3 iulie pentru Adler;
  • 7 iulie pentru Aleda.

Acest registru se găsește pe site-ul ASF, respectiv la adresa http://www.asfromania.ro/index.php/supraveghere/registre-electronice/asiguratori-si-intermediari-din-romania.

Pe lângă înregistrare, cei trei noi brokeri de asigurări au obligaţia de a raporta copia scanată a contractului de asigurare sau a poliţei de asigurare de răspundere civilă profesională şi a condiţiilor de asigurare către Direcţia autorizare avizare din ASF.

Această copie trebuie trimisă pe adresa de e-mail autorizari@csa-isc.ro.

În plus, copia scanată a contractului de asigurare/a poliţei de asigurare de răspundere civilă profesională trebuie trimisă în termen de 15 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a acestuia/acesteia.

De asemenea, cei trei au obligația de a trimite, trimestrial, copia scanată a documentelor care atestă plata ratelor primei de asigurare aferente contractului de asigurare de răspundere civilă profesională.

Pe lângă cele de mai sus, noii brokeri trebuie să deschidă Jurnalul asistenţilor în brokeraj şi să înscrie în Registrul intermediarilor în asigurări şi/sau reasigurări personalul propriu, conform Ordinului preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 10/2007 pentru punerea în aplicare a Normelor privind Registrul intermediarilor în asigurări şi/sau în reasigurări.

ASF este autoritatea administrativă autonomă, de specialitate, cu personalitate juridică, independentă, autofinanţată, care a preluat şi a reorganizat, de la începutul anului 2013, toate atribuţiile şi prerogativele Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: