Skip to content

Situația fiscală a persoanelor fizice: Aplicația a primit 2390 de solicitări, în primele 18 ore

16 Septembrie 2014

situatia fiscala_persoane fizice_Spatiul privat virtual_serviciu Fisc_ANAFAplicația electronică Spațiul Privat Virtual (SPV) a primit un număr de 2390 solicitări de înregistrare, de la ora activării, 16.30 din 15 septembrie, până astăzi, la ora 11, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Finanțelor Publice (MFP). Prin intermediul acesteia, contribuabilii persoane fizice din București și Ilfov au acces la propria situație fiscală.

Potrivit Finanțelor, în primele 18 ore de la lansare, către serviciul SPV au fost trimise 2390 de solicitări, respectiv aproape 133 de solicitări/oră.

De asemenea, în aceeași perioadă, au fost descărcate 571 de documente, respectiv Declarația 112, nota privind obligațiile de plată, soldul obligațiilor neachitate.

În aceste condiții, contribuabilii au primit răspunsuri la aproximativ 24% dintre solicitări și au descărcat aproape 32 de documente/oră.

Serviciul SPV este disponibil, într-o primă etapă, respectiv între 15 septembrie și 31 decembrie, pentru contribuabilii persoane fizice cu domiciliul fiscal în Bucureşti şi în judeţul Ilfov. Acesta a devenit activ începând de ieri, 15 septembrie, ora 16.30.

Pentru a accesa SPV, persoanele fizice se pot identifica electronic prin certificate digitale calificate sau prin credenţiale de tip nume/parolă însoţite de coduri de autentificare de unică folosinţă OTP.

Pentru perioada septembrie-decembrie, în care se va aplica proiectul pilot, contribuabilii pot avea acces la următoarele informații privind propria situație fiscală:

    • soldul obligațiilor neachitate;
    • decizia de impunere anuală (începând cu 2013, emisă anul acesta);
    • nota privind obligațiile de plată, care se poate prezenta fie la Trezorerie pentru a efectua plata, fie informațiile din cuprinsul acesteia pot fi utilizate pentru a efectua plata online;
    • informațiile cuprinse în Declarația 112.

În prezent, serviciul este disponibil on-line doar pentru persoanele fizice cu activităţi economice independente sau cu profesii libere, activități pentru care contribuabilii preferă să își înființează o persoană fizică autorizată, o întreprindere individuală, o întreprindere familială. În plus aceste persoane trebuie să aibă acces la o semnătură digitală și să fi primit decizia de impunere.

În schimb, angajații care vor să verifice dacă angajatorul le-a plătit CAS-ul trebuie să se înregistreze întâi la ghișeu, după care vor putea accesa informația on-line.

Începând de anul viitor, proiectul pilot pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov va fi dezvoltat la nivel naţional și se vor extinde categoriile documentelor şi informaţiilor comunicate spre și dinspre contribuabili, se precizează în comuncatul de presă al MFP.

Toate detaliile despre noul serviciu lansat de Finanțe și de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) le puteți citi în articolul „Update: Situația fiscală a persoanelor fizice, verificată on-line. Serviciul funcționează, de astăzi, la ghișeu, în București și Ilfov”.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: