Skip to content

Polițele de asigurări pot fi achiziționate de la oficiile poștale

19 septembrie 2014
Posta Romana_broker de asigurari

Sursa: Poșta Română

Poșta Română a devenit broker de asigurare, din septembrie 2014, se scrie într-o decizie a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), care se aplică de pe 18 septembrie.

Societatea Poșta Română Broker de Asigurare – SRL este autorizată să funcţioneze ca broker de asigurare având ca obiect de activitate activitatea de broker de asigurare, conform Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, se precizează în Decizia ASF nr. 1202/2014 privind autorizarea funcţionării ca broker de asigurare a Societăţii Poșta Română Broker de Asigurare – SRL.

Actul normativ a intrat în vigoare la 18 septembrie 2014, când a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Parte I, nr. 682.

Poșta Română Broker de Asigurare – SRL are sediul social în municipiul Bucureşti, Calea Giuleşti nr. 6-8, camerele 113, 114, 115, 116, sectorul 6, număr de ordine în Registrul Comerţului J4015005/05.12.2013, cod unic de înregistrare (CUI) 32554284/05.12.2013.

Această societate are dreptul de a practica activitatea de broker de asigurare începând cu 9 septembrie, data înregistrării în Registrul brokerilor de asigurare, care poate fi verificat pe site-ul ASF, la adresa http://www.asfromania.ro/index.php/supraveghere/registre-electronice/asiguratori-si-intermediari-din-romania.

Poșta Română Broker de Asigurare are obligaţia de a raporta Direcţiei autorizare avizare pe adresa de e-mail autorizari@csa-isc.ro copia scanată a contractului de asigurare/a poliţei de asigurare de răspundere civilă profesională şi a condiţiilor de asigurare, în termen de 15 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a acestuia/acesteia.

În plus, trimestrial, această societate trebuie să raporteze copia scanată a documentelor care atestă plata ratelor primei de asigurare aferente contractului de asigurare de răspundere civilă profesională.

De asemenea, ea trebuie să deschidă Jurnalul asistenţilor în brokeraj şi să înscrie în Registrul intermediarilor în asigurări şi/sau reasigurări personalul propriu, conform Ordinului preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 10/2007 pentru punerea în aplicare a Normelor privind Registrul intermediarilor în asigurări şi/sau în reasigurări, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit presei centrale, Poșta Română a demarat procedurile de a deveni broker de asigurări la sfârșitul anului trecut.

În luna iulie, alți trei brokeri au obținut dreptul de a încheia polițe de asigurare.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: