Skip to content

Christian Tour: Prețul mediu al unei vacanțe în străinătate este de 300 de euro. Turiștii preferă plata în rate

9 Octombrie 2014

Christian Tour_vacanta_pretAproximativ o treime dintre românii care își achiziționează vacanțe în străinătate prin agenţia de turism Christian Tour apelează la early booking și plătesc în rate. În plus, sejurul de o săptămână costă, în medie, 250 de euro sau 350 de euro pentru o persoană, în funcție de mijlocul de transport folosit.

În vara acestui an, la Christian Tour, prețul mediu pe care l-au plătit românii pentru un sejur de o săptămână a fost, în medie, pentru o persoană, de 350 de euro, cu avionul, și 250 de euro, cu autocarul. Conform reprezentanților companiei, prețurile vor fi aproximativ aceleași și anul viitor.

Pentru a reduce din costuri, românii preferă să-și cumpere vacanța din timp și să o plătească în rate.

Marius Pandel, CEO-ul Christian Tour, a spus, într-o conferință de presă, că în jur de 60% dintre turiştii care merg în vacanţă vara în străinătate, prin intermediul companiei, cumpără prin early booking, care conține pachete cu prețuri reduse, 20% preferă pachetele standard și 20% ofertele last-minut.

În plus, 55% dintre cei care aleg early booking preferă să-și achite vacanța în rate. Prin early booking, costul unei vacanțe poate fi cu 50% mai mic, dacă plata se face în octombrie pentru anul viitor, și ajunge până la 10%, dacă plata se face în mai pentru vara aceluiaș an.

Agenţia a lansat, de la 1 octombrie, ofertele pentru anul viitor, care pot fi rezervate cu un avans de 25 de euro, restul putând fi plătit în mai multe rate până în vară.

Pentru plata vacanțelor, agenția a încheiat parteneriate cu băncile, împreună cu care a făcut carduri speciale.

În autocar românii vor să stea pe primele locuri

Atunci când merg în vacață în străinătate cu autocarul, românii vor să stea cât mai în față, „în locul ghidului, dacă se poate”, a mai spus plastic, Marius Pandel.

CEO-ul Christian Tour a precizat că cei care se înscriu primii obțin locuri în față.

Totuși, comparativ cu acum câțiva ani, sunt tot mai puțini români care merg în vacanţă în străinătate cu mâncare de acasă, aceștia reprezentând aproximativ 5%-10% din total.

„Acum câţiva ani, românii luau în autocar chiar şi apă de acasă, pentru că auziseră că în străinătate e foarte scumpă. Acum, ei știu că, în supermarket-urile din străinătate pot găsi mâncare la același preț sau chiar mai ieftină decât la supermarket-urile de la noi”, a detaliat Marius Pandel.

El a mai spus că românii sunt considerați turiști „buni”, deoarece nu consumă foarte multă mâncare şi băutură, cumpără excursii opţionale, nu stau permanent în hotelurile all incusive şi sunt civilizaţi.

În acest an, 185.000 de persoane au călătorit cu Christian Tour

Agenția a operat, în acest an, 27 de curse charter, care includ avioane și autocare, săptămânal, din România, cu un grad de ocupare de 95%.

„În vara anului 2014, charterele Christian Tour au avut plecări din București, Bacău, Iași, Timișoara și Cluj către cele mai celebre destinații de vacanță din Grecia, Turcia și Spania”, a menționat Marius Pandel, într-un comunicat de presă.

De asemenea, în sezonul estival, aproximativ 185.000 de români au călătorit cu agenția în țări deja consacrate, cum ar fi Grecia, Turcia, Spania, Bulgaria, Italia și Dubai.

„În topul preferințelor de vacanță ale românilor, în acest an, pe primul loc s-a aflat Insula Corfu, urmată de Insula Zakynthos, Insula Creta și, bineînțeles, de Turcia”, a adăugat Marius Pandel.

În sezonul 2014, pe lângă sejururi, au fost foarte căutate circuitele către destinații precum Turcia, Cehia, Italia, Anglia, Elveția, Israel, Croația, Spania, Franța și țările nordice (Scandinavia). Peste 12.000 de români au ales acest tip de vacanță, astfel numărul total de grupuri realizate cu autocarul a fost de 247, iar cu avionul de 182.

Ce venituri a obținut compania  

În sezonul estival, Christian Tour a obținut venituri de 40 de milioane de euro, cu 20% mai mult decât în perioada similară de anul trecut, iar anul trecut a avut afaceri totale de 45 de milioane de euro.

Pandel a menționat că 70% din venituri provin de la chartere (avioane și autocare), 20% din pachetele pentru seniori și circuite și 10% din ticketing și vacanțe exotice.

Compania deține în Corfu un hotel, denumit „Memento” și destinat familiilor, iar anul viitor intenționează să mai construiască unul sau două în alte insule din Grecia.

De asemenea, anul viitor, Christian Tour intenționează să se extindă în online, pe sisteme de cazări.

Care sunt ofertele pentru următoarele sezoane

Pentru sezonul estival 2015, Christian Tour a lansat, la 1 octombrie, ofertele First Minute, pentru următoarele destinații: Creta (avion), Zakynthos (avion/autocar/individual), Rodos (avion), Thassos (autocar/individual), Praga (avion/autocar/individual), Skiathos (autocar/ individual), Corfu (avion/autocar/individual), Chania (avion), Riviera Olimpului (autocar/individual), Kos (avion), Antalya (avion), Bodrum (avion), Halkidiki (autocar/individual), Mallorca (avion), Mykonos (avion), Santorini (avion).

În plus, agenția va lansa cursele charter cu plecare din Craiova către Insula Creta și Antalya, iar din Bacău către Insula Rodos. De asemenea, a adăugat în portofoliul cuselor charter directe pentru vara 2015 Ibiza și revine Egipt.

Sezonul toamnă-iarnă a debutat pentru Christian Tour cu relansarea programului Senior Voyage, destinat persoanelor de peste 55 de ani, prin care agenția estimează că vor călători peste 15.000 de seniori, în intervalul septembrie 2014 – mai 2015. Aceștia și-au ales ca destinație, preponderent, țări din Europa, Italia, Spania, Cipru, Grecia, Turcia, Franţa, Portugalia, dar vor merge şi în Israel sau Dubai.

„În patru ani de când agenția Christian Tour a lansat pe piață acest program turistic destinat seniorilor, peste 45.000 de seniori au beneficiat de el”, a declarat Marius Pandel.

Destinațiile în care seniorii vor putea călători în perioada septembrie-mai 2015 sunt: Elveția, Coasta de Azur, Costa Brava, Costa del Sol, Madrid-Barcelona, Napoli-Sorrento, Sicilia, Toscana, Roma, Grecia (Corfu, Zakynthos, Creta, Kos), Antalya-Cappadocia, Istanbul, Cipru, România, Israel, Dubai, Portugalia, Croaziera Mediterană de Vest, Croaziera Dubai-Oman. Prețul cel mai mic de la care pleacă un astfel de pachet este de 155 euro/persoană către Istanbul cu autocarul, iar cel mai mare de la 699 euro/persoană, pachetul fiind reprezentat de o croazieră Dubai-Oman.

„Pentru perioada sărbătorilor de iarnă, ne așteptăm ca românii să aleagă programe pentru destinații exotice, circuite sau vacanțe în zonele montane. Dubai și Emiratele Arabe Unite, Caraibe (Republica Dominicană, Mexic, Cuba), circuite în Europa, circuite exotice, Piețe de Crăciun și programe la schi  (în România, în Bulgaria sau Austria), acestea sunt cele mai cerute programe pentru sfârșitul de an”, a mai spus Marius Pandel.

În plus, destinația vedetă a lunii decembrie, și a întregului sezon rece, va fi Dubai și Emiratele Arabe Unite, se așteaptă Christian Tour. Pentru Dubai, prețurile încep de la 475 de euro și pot ajunge până la 22.000 de euro.

Anunțuri
3 comentarii leave one →
 1. 26 Noiembrie 2014 10:33

  🙂 Acesta este doar un articol. Nu am nicio legeatura cu Christian Tour.

 2. nicoleta vlasceanu permalink
  26 Noiembrie 2014 09:52

  Vreau o oferta pt Dubai ,pt 2015 in oct -noiem,cu plata in rate .

 3. coltan victoria permalink
  21 Noiembrie 2014 09:09

  caut excursie de circa 10 zile o saptamina in grecia turcia circuit si nu vad afisat am fost in vara cu cristian tor in circuit in europa si am fost f multumita a fost o femeie ghid extraordinara mii de multumiri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: