Skip to content

Eveniment Girls in Tech Romania: Andrei Alexandrescu va prezenta limbajul de programare D

12 octombrie 2014
Girls in Tech Romania_Andrei Alexandrescu

Sursa: contul de Facebook al Girls in Tech Romania

Walter Bright a inventat limbajul de programare D, care, spre deosebire de altele, acceptă folosirea de script-uri simple și de linii de cod fluide. Andrei Alexandrescu, cercetător științific la Facebook, a început să lucreze la noul limbaj acum opt ani. Bazele limbajului D le va prezenta Alexandrescu, la începutul lunii noiembrie, într-un eveniment organizat de Girls in Tech Romania.

Andrei Alexandrescu a început să lucreze la limbajul de programare D, împreună cu Walter Bright, inventatorul și primul implementator al acestuia, în 2006, se menționează într-o prezentare făcută de organizația Girls în Tech Romania. Girls în Tech organizează un eveniment pe 4 noiembrie, în cadrul căruia Andrei Alexandrescu va da mai multe detalii despre noul limbaj. Evenimentul se adresează celor care au experiență în programare.

În ultimii opt ani, Alexandrescu și Bright au proiectat împreună mai multe dintre feature-urile importante al limbajului D, cei doi sunt și autorii multora dintre standardele din biblioteca limbajului D și au scris o carte despre limbajul D, „The D Programming Language”.

Andrei Alexandrescu a urmat cursurile Facultății de Inginerie Electrică din cadrul Universității Politehnica din București și are un doctorat în Computer Science la Universitatea din Washington. El a inventat termenul colocvial „modern C++” folosit astăzi pentru a descrie o colecție importantă de stiluri și expresii din C++. El a scris o carte pe acest subiect, intitulată „Modern C++ Design: Generic Programming and Design Patterns Applied”, care a apărut la editura Addison-Wesley, în 2001. Împreună cu Herb Sutter, Alexandrescu a scris cartea „C++ Coding Standards: 101 Rules, Guidelines, and Best Practices”, apărută la Addison-Wesley, în 2004.

La evenimentul organizat de Girls in Tech Romania vor mai fi prezenți Irina Voinea și Alexey Maykov, ambii ingineri de software la Facebook.

Voinea a urmat cursurile Facultății de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Politehnica din București și are un master în Computer Science la Ecole Polytechnique (France). La Facebook lucrează în departamentul Groups, iar anterior a făcut parte din echipa de Gatekeeper. Înainte de Facebook, ea a lucrat ca Software Development Engineer la Amazon, unde a avut sarcina de a crea cea mai bună experiență de citire pe Kindle Fire.

Maykov a absolvit Universitatea Națională în Cercetare Nucleară de la Moscova (MEPhI, Moscow Engineering Physics Institute) și Universitatea din Washington. El și-a început cariera la Microsoft, dar de cinci ani este la Facebook, unde în prezent face parte din echipa care se ocupă de social graph data în SQL, iar anterior s-a ocupat de publicitate, chat și newsfeed.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: