Skip to content

Consultare publică, „România Start-up”: Aproximativ 150 mil E pentru finanţarea ideilor de afaceri ale tinerilor

16 octombrie 2014

150 milioane euro_finantare_start-up_fonduri europeneMinisterul Fondurilor Europene (MFE) a lansat în consultare publică iniţiativa „România Start-up”, care cuprinde trei documente, conform unui comunicat de presă al instituției. Cei interesați pot trimite propunerile de realizare a acestei inițiative, până în prima parte a zilei de 20 octombrie. Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene, a spus că astfel alocă aproximativ 150 de milioane de euro pentru finanţarea ideilor de afaceri ale tinerilor.

Iniţiativă „România Start-up” va fi implementată prin lansarea a două cereri de propuneri de proiecte strategice în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), potrivit comunicatul de presă al MFE.

Inițiativa <România start-up> îşi propune să sprijine activitatea antreprenorială a tinerilor cu vârste de peste 16 ani printr-o schemă de finanţare în baza căreia vor fi iniţiate mai multe operaţiuni care au ca obiectiv dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi susţinerea iniţiativelor lor, în vederea stimulării începerii unei afaceri pe cont propriu”, a mai spus Eugen Teodorovici.

Mai exact, în cadrul apelului „Firme de exercițiu pentru elevi” vor fi finanțate proiecte care urmăresc dezvoltarea acţiunilor inovatoare în vederea îmbunătăţirii tranziţiei de la şcoala la viaţa activă.

Grupul ţintă eligibil îl constituie elevii cu vârste cuprinse între 16 – 18 ani, înmatriculaţi în sistemul naţional de învăţământ. În cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte, beneficiarii eligibili sunt unităţile de învăţământ secundar superior (nivelul ISCED 3). De asemenea, în cadrul acestui apel urmează să fie selectat un singur proiect pentru fiecare regiune a României, cu condiţia ca acesta să vizeze cel puţin un liceu din fiecare județ.

În acelaşi timp, în cadrul cererii de propuneri de proiecte „România Start-up” vor fi finanţate proiecte prin care vor fi subvenţionate planurile de afaceri ale persoanelor cu vârste de peste 18 ani în vederea creşterii sustenabile a ratei de ocupare. Solicitanţii eligibili sunt organizaţiile patronale reprezentative, cele care vor stabili criteriile de selecție a planurilor de afaceri și vor selecta beneficiarii de subvenții pentru implementarea acestora.

Ideile inovatoare se nasc la fiecare ceas. Multe dintre ele au potenţial imens, însă doar o mică parte dintre acestea ajung să ne schimbe, în mod real, vieţile. Iar aceasta se întâmplă pentru că puține idei inovatoare au şansa susținerii financiare care poate garanta transformarea unei idei într-un produs şi, mai departe, într-un model de business. Acesta este motivul pentru care antreprenoriatul are nevoie de susţinere. Şi nu doar de susţinerea investitorilor dispuşi să parieze pe noi modele de afaceri, ci şi de susţinerea statului”, a adăugat ministrul Fondurilor Europene.

MFE, prin Autoritatea de Management POS DRU, aşteaptă opinii şi sugestii pe marginea documentelor necesare pentru lansarea celor două cereri de propuneri de proiecte până la data de 20 octombrie, ora 12, la adresa de e-mail: consultareGSCS@fonduri-ue.ro.

Documentele supuse consultării publice sunt disponibile pe site-ul Ministerului Fondurilor:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: