Skip to content

Competiţia “Antreprenorul anului” şi-a desemnat 12 finalişti

28 octombrie 2014
Juriul competitiei EY Antreprenorul anului

Juriul competiției EY Antreprenorul anului, de la stânga la dreapta: Cornel Marian, Iulian Stanciu, Mihai Marcu, Ştefania Eugenia Popp și Omer Tetik

Dintre cei 40 de antreprenori care s-au înscris în competiţia „Antreprenorul anului” („EY Entrepreneur Of The Year”), realizată de EY România, juriul a desemnat 12 finaliști, conform unui comunicat de presă al organizatorilor.

La finalul săptămânii trecute, a avut loc a doua rundă de jurizare a competiţiei „Antreprenorul anului în România”, în urma căreia juriul a desemnat finaliştii competiţiei.

Dintre cei 40 de antreprenori înscriși, au rămas în cursa finală 12 oameni de afaceri, care conduc companii lider în sectoarele în care activează, cu venituri agregate de aproape 500 de milioane de euro şi cu un număr de aproximativ 8000 de angajaţi, potrivit comunicatului de presă al EY România.

În cadrul ceremoniei de gală ce va avea loc pe 12 noiembrie, cei 12 finalişti se întrec pentru cele trei titluri care vor fi acordate la nivel naţional, respectiv următoarele:

 • Entrepreneur Of The Year,
 • Emerging Entrepreneur Of The Year,
 • Social Entrepreneur Of The Year.

Marele câştigător va intra în finala mondială pentru titlul „World Entrepreneur of The Year”, ce se va desfăşura la Monte Carlo, în iunie 2015.

„Din 2014, competiţia <EY Entrepreneur Of The Year>, singura competiţie antreprenorială care se organizează la nivel global, are loc şi în România. EY Entrepreneur of The Year se organizează în 145 de oraşe din 60 de ţări, de aproape 30 de ani, şi premiază antreprenorii pentru viziunea şi direcţia strategică cu care îşi cresc afacerile, pentru puterea de a inova, integritatea personală şi, nu în ultimul rând, pentru impactul pozitiv asupra comunităţii”, se precizează în documentul de presă citat.Bogdan Ion_Country Managing Partner_EY Romania (1)

Competiţia „Antreprenorul anului” a fost lansată în România, pe 14 mai 2014. Următoarele etape au fost:

 • aplicaţiile, care au putut fi depuse până la 1 august,
 • interviurilor, care s-au desfăşurat la sediul antreprenorilor, între 4 august și 15 septembrie,
 • prima rundă de jurizare, care s-a desfăşurat pe 9 octombrie 2014.

Vreau să îi felicit pe toţi antreprenorii care au avut curajul să se înscrie în competiţia Antreprenorul anului încă de la prima ediţie organizată în România. Suntem onoraţi că au ales să intre în această competiţie, prin care ne dorim să ajutăm la recunoaşterea realizărilor lor. Ei sunt cei care creează produsele, serviciile şi locurile de muncă ce susţin economia noastră şi îi inspiră pe cei aflaţi la început de drum să fie la fel ca ei”, a spus Bogdan Ion, Country Managing Partner al EY România.

Cum au fost selectați finaliști

Conform comunicatului de presă al EY România, pentru selectarea finaliștilor din țara noastră, juriul a examinat fiecare aplicaţie pe baza a şase criterii: spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală.

Juriul care a stabilit finaliştii competiţiei „Antreprenorul anului în România” şi care va alege câştigătorii este alcătuit din antreprenori şi profesionişti dedicaţi antreprenoriatului, respectiv următorii:

 • Ştefania Eugenia Popp, directorul executiv al asociației Junior Achievement Romania,
 • Mihai Marcu, președintele Medlife,
 • Iulian Stanciu, directorul general al eMag,
 • Cornel Marian, Managing Partner-ul Oresa Ventures,
 • Omer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: