Skip to content

Update: Crosul Familiei a fost reprogramat pentru 1 noiembrie

30 octombrie 2014

Crosul familiei_BucurestiCrosul Familiei a fost reprogramat pentru 1 noiembrie, conform organizatorilor. Din cauza vremii nefavorabile, evenimentul nu s-a putut desfășura pe 25 octombrie. Cei care vor să participe se pot înscrie la locul evenimentului.

Peste 400 de mămici, tătici și copii sunt așteptați la linia de start a Crosului Familiei, potrivit comunicatului de presă. Crosul Familiei îl organizează asociațiiile EMOVERE și Ro Club Maraton, cu sprijinul Asociației Medicilor de Familie București și al companiei Bayer România.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 1 noiembrie, începând cu ora 10, în parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), din sectorul 3, București. Inițial, crosul a fost programat pentru 25 octombrie, dar la acea dată în București a nins.

Concurenții se vor putea înscrie la intrarea principală a parcului, în intervalul 10 – 11.

Crosul Familiei se va desfășura pe trasee separate pentru echipe formate din cuplul părinte – copil, în funcție de vârsta copilului. Fiecare cuplu părinte – copil va primi câte un număr și câte o panglică pe care o vor ține în mână, atât părintele, cât și copilul fiind nevoiți să își adapteze reciproc ritmul  în care aleargă.

La eveniment vor fi prezente două invitate speciale – Carmen Brumă și Elisabeta Lipă, care vor da startul și vor înmâna premiile.

La final, familiile participante vor primi medalii și diplome, iar câștigătorii premii, care constau în tricouri, mere de la Irinuca (simbolul EMOVERE pentru un stil de viață sănătos) și produse oferite de Bayer, susținătorul oficial al Crosului.

„Din 2010, am căutat, împreună cu sportivii de la Ro Club Maraton și cu psihologii noștri, o soluție pentru a aduce părinții și copiii împreună în parc să se bucure de mișcare. Am cunoscut, de atunci, mii de campionii ai sănătății, care au dus mai departe mesajul nostru de viață echilibrată, în care sportul și alimentația sănătoasă sunt esențiale atât pentru copii, cât și pentru părinți”, a spus Monica Popescu, președintele Asociației EMOVERE.

Dr. Șerban Damian, președintele Asociației Ro Club Maraton, a menționat că oamenii zilelor noastre sunt extrem de sedentari, astfel că este nevoie să transmită permanent mesajul că fără activitate fizică nu se poate vorbi despre un stil de viață sănătos, iar acest mesaj trebuie să ajungă, în principal, la copii și la familie, pentru că acolo se formează deprinderi esențiale care pot marca întreg cursul vieții.

O familie care adoptă un stil de viață sănătos este mai activă, are o alimentație mai corectă, petrece mai mult timp în aer liber, se odihnește mai bine (sursa: Fundaţia Americană de Studiu al Somnului), prin urmare poate fi considerată mai fericită (sursa: Asociația Medicilor de Familie București (AMFB)), se menționează în comunicatul de presă.

Dr. Ileana Anca Efrim Asociația Medicilor de Familie București, a subliniat că medicul de familie dedică timp special educației familiilor pentru adoptarea unui stil de viață sănătos: alimentație variată, cu conținut caloric scăzut, adaptată nevoilor fiecărei vârste, activitate fizică și sportivă susținută, echilibrarea timpului de lucru cu cel de recreere, iar, dacă medicii sunt riguroși și perseverenți în a oferi aceste sfaturi familiilor aflate în grija lor, atunci medicii pot spera să contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a românilor, pe termen mediu și lung.

Ilinca Burlan, Head of Communication Country Group România și Bulgaria, a precizat că, anul trecut, Bayer a alocat 13 milioane de euro, în toată lumea, pentru sporturi recreative sau de competiție.

Important! Știrea inițială a fost publicată pe 23 octombrie.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: