Skip to content

Québecul căută personal calificat în domeniul sănătății

2 noiembrie 2014

Quebec_sanatate_locuri de munca strainatateProvincia Québec (din Canada) este în căutare de personal calificat în domeniul sănătății pentru satisfacerea necesarului său în ceea ce privește forța de muncă, conform unui comunicat de presă al instituției. Din acest motiv Ministerului Imigrației, Diversității și Integrării (MIDI) din Québec va desfășura acțiuni de promovare și informare în mai multe orașe din România, săptămâna viitoare.

Un reprezentant din partea MIDI din Québec va ține o serie de sesiuni de informare referitoare la perspectivele ocupării unui loc de muncă în domeniul sănătății, precum și la procedurile necesare pentru imigrare, potrivit comunicatului de presă.

Sesiunile de informare vor fi ținute pe 3 noiembrie, la Timișoara, 4 noiembrie, la Cluj, 5 noiembrie, la Brașov, 6 noiembrie, la Iași, și 7 noiembrie, la București.

În Québec, cele mai solicitate profesii în domeniul sănătății sunt: asistenți medicali, infirmieri, tehnicieni în radiologie și radioterapie oncologică.

Mai multe informaţii despre meseriile reglementate şi despre ordinele profesionale din Quebec se găsesc pe pagina Connaître le marché du travail québécois, disponibilă doar în franceză şi în engleză.

Înscrile se pot face pe site-ul ministerului: www.immigration-quebec.ca/romania.

În documentul de presă se scrie că absolvenții din România cu diplome în sănătate sunt apreciați în Québec, datorită calității pregătirii de care au beneficat și a ușurinței cu care pot învăța limba franceză, limbă oficială în această provincie francofonă din Canada.

Totuși, se subliniază că diplomele de medicină generală sau de specialitate, cele de farmacist și de medic dentist eliberate în afara Canadei, Statelor Unite ale Americii sau Franței nu obțin niciun punct la grila de selecție din partea MIDI.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: