Skip to content

ONRC: Numărul profesioniștilor din businessul românesc a crescut, în primele nouă luni

4 noiembrie 2014

numarul de firme din Romania_ctae firme sunt in Romania_30 septembrie 2014Numărul profesioniștilor din mediul de afaceri din România era cu aproape 6,5% mai mare, la sfârșitul primelor nouă luni ale acestui an, față de aceeași dată de anul trecut, potrivit datelor de la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

Profesioniştii activi din punct de vedere juridic, la data de 30 septembrie 2014, comparativ cu aceeaşi dată anul trecut, a fost de aproximativ 1,13 de milioane, conform ONRC.

Juridic, sunt considerate active firmele înregistrate în Registrul Comerţului care nu şi-au declarat suspendarea activităţii şi nu se află în nici una dintre stările ce pot duce la pierderea personalităţii juridice.

„Din numărul total de firme înregistrate în Registrul Comerţului, au fost excluse firmele cu suspendare temporară a activităţii, sucursalele fără personalitate juridică, firmele radiate, firmele aflate în dizolvare, lichidare, reorganizare judiciară, faliment, insolventă, etc”, se scrie în datele de la ONRC.

La sfârștiul lunii septembrie, erau cu aproape 3,4% mai multe persoane juridice decât la aceeași dată în 2013, ajungând la un număr în jur de 740.670.

Numărul de persoane fizice autorizate era la finele primelor nouă luni ale acestui an cu aproape 13% mai mare, respectiv de 388.950, decât la 30 septembrie 2013.

Pe județe, numărul profesioniștilor a crescut cel mai mult, cu aproximativ 11%, în Ilfov, unde era de 31.500, urmat de Vaslui, cu o majorare de 10,74%, până la 12.775, și de Suceava, cu o majorare de aproape 10,7%, până la circa 24.355.

În schimb, numărul profesioniștilor a crescut cel mai puțin, cu aproximativ 1,65%, în Mehedinți, ajungând la 12.280.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: