Skip to content

Tichetele de creșă au crescut cu 10 lei

21 Noiembrie 2014

tichetele de cresa_noiembrie 2014_cat sunt tichetele de cresaValoarea tichetelor de creșă a fost majorată cu 10 lei, pentru semestrul al doilea al acestui an, conform unui Ordinul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV).

Pentru semestrul II al anului 2014, începând cu luna noiembrie, valoarea tichetelor de creşă este cu aproximativ 2,3% mai mare decât până acum, ajungând la 440 de lei/lună, potrivit Ordinului Ministerului Muncii nr. 2208/2014 privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creşă pentru semestrul II al anului 2014.

Acest act normativ a intrat în vigoare de la 20 noiembrie 2014, când a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr 845.

Tichetele de creşă au fost introduse prin Legea nr. 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou şi a tichetelor de creşă, care a intrat în vigoare de la 26 mai 2006. Acordarea acestor tichete a fost reglementată prin Hotărârea Guvernului nr. 1.317/2006 privind Normele metodologice de aplicare a dispoziţiilor aprobate prin Legea nr. 193/2006, care a intrat în vigoare de la 6 octombrie 2016.

Valoarea unui tichet de creşă este de 10 lei sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 de lei, conform Legii nr. 193/2006.

Valoarea tichetelor de creşă se cumulează cu alocaţia de stat pentru copii şi cu stimulentul care se acordă la reluarea activităţii.

Tichetele de creșă pot fi acordate de angajatori salariaților care au copiii mai mici de trei ani, care nu beneficiază de concediul şi de indemnizaţia acordate pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap.

Pot primi aceste tichete salariații din societăţile comerciale, regiile autonome, societăţile şi companiile naţionale, instituţiile din sectorul bugetar, unităţile cooperatiste, celelalte persoane juridice, precum şi persoanele fizice care încadrează personal pe bază de contract individual de muncă.

Tichetele de creşă se acordă la cerere, unuia dintre părinţi sau, opţional, tutorelui, celui căruia i s-au încredinţat copii spre creştere şi educare ori în plasament familial, pe baza livretului de familie, potrivit Legii nr. 193/2006.

Aceste tichete pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la creşa unde este înscris copilul salariatului.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: