Skip to content

ShoeBox 2014: Cadourile pentru copiii nevoiași pot fi trimise între 1 și 15 decembrie

29 Noiembrie 2014

ShoeBox 2014 - Cutia de cadouriCea de-a opta ediție a ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi începe luni, 1 decembrie, dată de la care vor fi colectate primele cutii cu cadouri.

Perioada de colectare a cutiilor pentru #ShoeBox2014 va fi între 1 – 15 decembrie 2014, iar între 16-24 decembrie vor fi împărțite copiilor cadourile.

Copiii care vor primi cadourile au între 2 și 18 ani, fete și băieți.

Există peste 150 de locații, unde pot fi trimise sau duse cadourile pentru copii. Cei care sunt din alte localități în care NU există încă centre de colectare pot expedia cutii prin poștă/curier lui Valentin Vesa, la clădirea iQuest, Calea Moților numărul 6 – 8, Cluj-Napoca, 400001, Cluj, Romania. Mai multe informații pot fi obținute la telefonul 0745900851.

Cum puteți participa? O cutie goală de pantofi (corpul și capacul) o înveliți în hârtie de împachetat cadouri. În ea puneți ceea ce ar fi necesar unui copil de o anumită vârstă.

Inițiatorii sugerează ca în cutie să fie puse următoarele tipuri de cadouri:

 • dulciuri (ciocolată, biscuiți, napolitane etc.), dar NU ceva perisabil (banane, portocale, iaurt etc);
 • articole școlare: caiete, creioane colorate, ghiozdan, penar etc;
 • jucării, potrivite pentru vârsta și sexul copilului;
 • produse de igienă personală: perie și pastă de dinți, săpun, șampon, gel de duș, absorbante (organizatorii: „În fiecare an am observat că fetele aveau mare nevoie de așa ceva”.);
 • o felicitare de Crăciun pe care să scrii câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia (organizatorii: „Ești liber să pui datele tale de contact și să păstrați legătura și pe viitor);
 • articole de îmbrăcăminte: un fular, căciulă, ciorapi groși, mănuși sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat, dar care să arate bine, să nu fie rupt, pătat sau deteriorat;
 • o lumânare parfumată (organizatorii: „Poate o lumânare parfumată care să le amintească și lor de mireasma Crăciunului, însă fără chibrituri, nu cumva copiii să facă vreo ispravă… Lumânarea nu trebuie să fie neapărat ceva <<fancy>>, ci una <<folosibilă>>, mulți dintre ei NU au nici măcar curent electric”.);
 • orice alt cadou de care știți că s-ar bucura copiii voștri sau de care v-ați fi bucurat voi dacă erați în locul lor.

„Vă încurajez să puneți o felicitare de Crăciun, pe care să scrieți o vorbă bună, un gând de încurajare. În ultimii 3 ani am văzut că foarte mulți copii petreceau mult timp citind și re-citind vorbele scrise de donatori pe felicitarile găsite în cutii. Poate tot anul nu le spune nimeni o vorbă bună și nu le spune nimeni că nu sunt pedepsiți sau blestemați. Vorbiți-le, în scris, de bine. Vă vor mulțumi. Lăsați-le datele voastre de contact, poate fi începutul unei prietenii frumoase(!)”, se subliniază în anunțul organizatorilor.

Organizatorii au făcut și următoarele mențiuni:

 • Campania se numește ShoeBox (cutie de pantofi), așa că ne roagă să ne limităm la lucrurile care pot intra într-o astfel de cutie: „Nu aduceți pungi, saci, sacoșe, bibeloruri, dulapuri, frigidere, televizoare sau cuptoare cu microunde. NU suntem asociație sau fundație și nu le putem primi legal în custodie”. Cei care au așa ceva de dat, le pot scrie un mail organizatorilor, care îi vor pune în legătură cu partenerii lor care pot primi și distribui legal și după nevoi și aceste produse.
 • Dacă aveți o grupă de vârstă și genul copilului pentru care vă gândiți să faceți cutia, încercați să sortați produsele să poată fi folosite când sunt primite – mărimi corespunzătoare la hăinuțe, etc.
 • NU puneți în cutii lucruri pe care nu v-ar plăcea nici vouă să le primiți („Lucrurile care nu mai pot fi folosite au un loc pe care îl cunoaștem cu toții: se aruncă la gunoi. Fă un cadou așa cum ți-ar plăcea să-l primești și tu, nu fă curățenie în casă pentru ca mai apoi să dai ce e <<de aruncat>>”.).
 • Să nu puneți alimente perisabile (portocale, iaurt etc) sau care s-ar putea deteriora/desface în timpul manipulării (compot de casă în borcan de sticlă, etc).

Important! Nu lipiți capacele pe cutii, vor fi lipite la centrul de colectare, când vor fi lipite și etichetele speciale cu vârsta și sexul copilului pentru care a fost pregătită cutia/cutiile.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: