Skip to content

Relevance Management optimizează procesele de business ale ING Bank România cu QlikView de doi ani

7 Decembrie 2014
Relevance Management_ING Bank_QlikView

Andrei Vasilescu (stânga) și Ionuț Toader (dreapta), cofondatorii Relevance Management

La finele lunii noiembrie, s-au împlinit doi ani de când Relevance Management este partenerul ING Bank România pentru soluțiile de business, conform unui comunicat de presă al companiei.

Relevance Management, furnizor al soluţiei de Business Intelligence pe platforma QlikView, a sărbătorit doi ani de parteneriat cu ING Bank România, primul client din sistemul bancar, la sfârșitul lunii noiembrie, potrivit documentului de presă.

Acum doi ani, Relevance și ING Bank România au început proiectul Business Drivers Analytics – Improving Performance pe platformă QlikView. Pornit inițial ca un proiect dezvoltat pentru divizia Retail Banking, cu ideea de a implementa o soluție modernă de Business Intelligence – Business Discovery, acestuia i s-au adăugat, într-o primă fază, diviziile Mid Corporate Banking și Corporate Banking. Ulterior, bancherii de la ING Bank România au fost convinși să extindă proiectul și pentru diviziile de Operațiuni, Financiar și Private Banking, deoarece soluția le diminua timpul de colectare a datelor și pe cel de raportare.

Conform comunicatului de presă al Relevance, QlikView reduce timpul alocat colectării și prelucrării datelor necesare analizelor și rapoartelor, disponibile în doar câteva minute, comparativ cu ore sau zile anterior implementării soluției.

„Cele mai impresionante rezultate ale implementării QlikView se văd atunci când soluția este implementata integrat în cât mai multe, preferabil chiar în toate departamentele unei entități”, a spus Ionuț Toader, fondator și partener al Relevance Management. Astfel, toți utilizatorii au acces, în același timp, la aceleași informații, ceea ce simplifică modul de comunicare interdepartamental și procesul decizional.

Soluția QlikView reduce la minimum posibilitatea de a lua decizii afectate de prelucrarea unor date eronate, deoarece erorile sau neconcordanțele din datele colectate pot fi detectate și remediate rapid, potrivit documentului de presă.

„Este ceea ce contează pentru noi, și-anume chiar forma de recunoaștere a muncii noastre, a soluției pe care le-o propunem clienților pentru a le construi aplicația necesară unui proces decizional mai rapid și mai bun”, a adăugat Toader.

Cel mai important motiv pentru care bancherii din ING Bank România au păstrat și au extins utilizarea QlikView este acela că soluția le permite utilizatorilor să descopere singuri corelații între date, astfel analizele, interpretările și raportările pentru deciziile strategice de business sunt îmbunătățite.

„Am reușit să creștem proiectul ING Bank România și să îl aducem în toate departamentele companiei, astfel că tot mai multe persoane din bancă au acces la această soluție, cu mai mult timp disponibil pentru analizarea și procesarea informațiilor, implicit pentru procesul decizional ca atare”, a explicat Andrei Vasilescu, Directorul Executiv al Relevance Management.

La rândul său, Vlad Sabău, Manager Loans & Special Deals MCB la ING Bank România, a menționat că: „QlikView ne ajută acum la monitorizarea eficientă a procesului în așa fel încât să putem lua măsuri de îmbunătățire în timp util”.

Înființată acum zece ani, Relevance Management este primul furnizor al soluției de Business Intelligence QlikView pentru piața din România. Coordonată de Ionuț Toader și Valentin Barbu, co-fondatorii Relevance, echipa de 12 experți ai companiei lucrează pentru un portofoliu de peste 100 de clienți care provin din cele mai diverse industrii. De la retail și producție, la materiale de construcții, servicii medicale și banking, printre companiile care au ales Relevance, pe lângă ING Bank România, se regăsesc Danone, Regina Maria, Holcim, CrisTim, Electroprecizia, Saint Gobain, Profi, Zarea și Netbridge.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: