Skip to content

GfK: Pentru 70% dintre românii intervievați, un stil de viață sănătos înseamnă alimentație sănătoasă

14 Ianuarie 2015

GfK-Infografic-Stil de viata sanatosConsumul de fructe și de legume sau de alimente proaspete, neprocesate, precum și exercițiile fizice regulate sunt principalele activități care contribuie cel mai mult la un stil de viață sănătos, pentru românii intervievați, potrivit unui studiu GfK.

7 din 10 români întrebați au identificat stilul de viață sănătos cu consumul de fructe și de legume și aproape jumătate cu alimentele naturale, cât mai puțin procesate, conform GfK România.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1000 de respondenţi din toată țara, cu vârsta de peste 15 ani. Metoda folosită a fost cea a interviurilor față în față.

Femeile au apreciat într-o mai mare măsură alimentația sănătoasă comparativ cu bărbații. Aproape trei sferturi dintre cele intervievate au spus că este important consumul de fructe și legume față de doar două treimi dintre bărbații.

De asemenea, 52% dintre româncele întrebate văd beneficiile consumului de alimente proaspete, cât mai puțin procesate sau gătite, în comparație cu 46% dintre reprezentanții sexului masculin.

Pe regiuni ale țării, locuitorii din Banat – Crișana – Maramureș acordă mai multă atenție alimentației. Aproape 8 din 10 dintre cei intervievați au definit stilul de viață sănătos prin consum de fructe și de legume și 57% preferă produsele proaspete, naturale.

La polul opus, se află dobrogenii, cu cei mai puțini fani declarați ai fructelor și ai legumelor – 67% dintre răspunsurile lor și bucureștenii, care nu pun prea mult sănătatea pe seama alimentelor proaspete, cât mai puțin procesate sau gătite, doar 37% dintre cei interviați în capitală.

În schimb, 7 din 10 locuitori ai capitalei întrebați sprijină exercițiile fizice și cred în aportul lor asupra sănătății, iar 6 din 10 fac mișcare în mod regulat.

Românii se aliniază tendințelor globale în materie de stil de viață sănătos la capitolele sport (57% global,  față de 58% local) și alimentație sănătoasă (59% global, ca și la nivel local), potrivit studiului GfK de la nivel global, realizat în 23 de țări.

Diferențe apar în ceea ce privește odihna care este mai mult prețuită la nivel global (66% versus 37% local).

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: