Skip to content

Certinvest a achiziționat APF, compania de pensii private facultative a Metropolitan Life

16 ianuarie 2015

Certinvest_Metropolitan-LifeCertinvest a cumpărat APF – Societatea de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative S.A. (Fondul de pensii facultative Pensia Mea) a Metropolitan Life, conform unui comunicat de presă.

În cursul acestei zile, Certinvest și Metropolitan Life au anunțat preluarea APF de către Certinvest, dar nu au precizat valoarea tranzacției.

„(…) Fondul de pensii facultative Pensia Mea completează excelent business-ul actual al Certinvest. Ei dețin know-how-ul necesar pentru managementul eficient al activelor de fonduri de pensii private facultative, iar obiectivul lor de business este de a se extinde în acest domeniu. Oferirea de soluții eficiente de asigurări de viață, de sănătate și pensii private obligatorii, personalizate în funcție de nevoile clienților, rămâne prioritatea numărul unu a Metropolitan Life. Vom respecta această misiune pe care ne-am asumat-o și ne vom asigura că transferul de portofoliu se va face fără impact asupra clienților noștri”, a afirmat Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life România.

Horia Gustă, CEO Certinvest, a spus că preluarea APF le va da posibilitatea să facă o ofertă integrată care va aduce un dublu avantaj clienților lor: pentru clienții Certinvest, acces direct la servicii de pensii private, iar pentru clienții fondului de pensii, extinderea ofertei cu servicii ale Certinvest.

Eugen Voicu, acționar fondator Certinvest, a menționat că prin această achiziție, Certinvest face un pas important în construirea unui grup financiar integrat, axat pe o strategie bine gândită de economisire pe termen lung.

„Ne-am asumat un angajament foarte puternic pentru piața pensiilor în care am identificat oportunități semnificative de dezvoltare în viitor”, a adăugat Eugen Voicu.

Activă de 16 ani pe piața locală a asigurărilor de viață, Metropolitan Life este, în România, numărul 1 în asigurări de viață de accidente și îmbolnăvire, conform primelor brute subscrise la sfârșitul anului 2013, așa cum sunt incluse în raportul anual emis de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) – Asigurări. De asemenea, compania este numarul 2 pe piața de asigurări de viață, cu o cotă de piață de 16%, având 2 milioane de clienți pentru asigurări de viață și pensii private obligatorii.

Certinvest este unul dintre cei mai importanți administratori de fonduri mutuale de pe piața românească, cu active administrate de peste 55 de milioane de euro de la investitorii instituționali, investitorii privați cu disponibilități financiare ridicate și de retail. Compania are în administrare un portofoliu diversificat de fonduri mutuale (fonduri de acțiuni, fonduri de indici, fonduri cu venit fix, fonduri diversificate), precum și un număr important de portofolii individuale fiind lider pe acest segment. Certinvest a fost înființată în anul 1994  de către Eugen Voicu.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: