Sări la conţinut

Programul de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domeniile prioritare pentru economia românească – 100 mil lei, în 2015 (Update)

8 februarie 2015

economia-romaneasca-finantare-plafon-buget-100-milioane-leiÎn Programul de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domeniile prioritare pentru economia românească, plafonul pentru acest an este de 100 de milioane de lei, conform unei Hotărâri de Guvern (HG) care a intrat recent în vigoare.

Guvernul a aprobat prin Hotărâre un plafon de 100 milioane lei pentru anul 2015 în cadrul Programului de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domeniile prioritare pentru economia românească, finanțate din instrumente structurale ale Uniunii Europene (UE), se menționează într-un comunicat de presă al instituției din 4 februarie.

Acest act normativ este HG nr 63/2015 privind completarea art. 4 din Normele de implementare a Programului de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domenii prioritare pentru economia românească, finanţate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene alocate României, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 175/2010, care a intrat în vigoare din 6 februarie, când a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 98.

Acest program guvernamental se derulează potrivit HG nr. 175/2010, care a stabilit procedura și condițiile de acordare a garanțiilor, mecanismul de executare și recuperare a plăților efectuate și programul anual al garanțiilor care pot fi emise.

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) garantează, în numele și în contul statului, creditele acordate beneficiarilor în cadrul Programului de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domenii prioritare pentru economia românească, finanțate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene alocate României.

De la lansarea Programului până la sfârșitul lunii octombrie 2014, au fost semnate 35 de acorduri de principiu pentru susținerea de proiecte de investiții. Dintre aceste acorduri s-au concretizat 19 garanții în valoare de aproximativ 130 milioane de lei, pentru susținerea de proiecte de investiții finanțate din instrumente structurale ale UE în sumă de 1.841 de milioane de lei.

Notă: Știrea inițială a fost publicată pe 5 februarie, după ce Hotărârea a fost adoptată de Guvern.

No comments yet

Lasă un comentariu